Sorularınnız mı var? Bize Ulaşın!

Müşterimize her zaman yardımcı olmak için buradayız. Sorunuzu Cevaplamak İçin 7/24 Arayabilirsiniz.

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Periferik Anjiyografi

Periferik Anjiyografi yöntemi ayak damarlarında meydana gelen daralma ve tıkanıklık gibi sorunların teşhis edilmesi için uygulanmaktadır. Periferik ater hastalığı ile uğraşan hastalarımıza tedavi sürecinde, uzman hekimlerimiz yardımcı olmaktadır.

Periferik anjiyografi işlemi sırasında hekimlerimizin genel tetkikleri neticesinde, hastanın kol veya kasık bölgesindeki damardan giriş yapılmaktadır. Gelişmiş ve özel teknikler kullanarak, damarlara kan akımının daha sağlıklı şekilde yapılabilmesi sağlanmaktadır.

Ülkemizde Periferik anjiyografi işleminde uzman olan hekimlerimiz ile dünyanın dört bir yanına sağlık götürmeye devam ediyoruz. Yurt dışındaki hastalarımızın kalp ve damar sağlığını riske atmaması için, uzman hekimlerimiz eşliğinde başta Periferik anjiyografi işlemi ve diğer yöntemleri sizlerle buluşturuyoruz.

Doktorlarımızın önderliğinde Periferik anjiyografi ve diğer tedavi yöntemleri uygulanarak, sağlığınıza tekrar kavuşmanız sağlanmaktadır.

Periferik Anjiyografi Hakkında Merak Edilenler

Periferik anjiyografi için en sık görülen belirtiler arasında kol ve bacaklarda dinlenme esnasında bile meydana gelebilen hissedilen ağrı yer almaktadır. Kişinin uzuvlarındaki zayıflık ve uyuşukluk hissi de en sık görülen belirtiler arasında yer almaktadır.

İyileşmeyen yaralar ile birlikte bacaklarda kıl dönmesi de Periferik anjiyografi belirtileri arasında bulunmaktadır. Bacak bölgesinden oldukça zayıf nabız alınması veya hiç nabız alınmaması da belirtilerdendir.

Periferik anjiyografi kaynaklı olarak meydana gelebilecek ciddi komplikasyon ve risklerin oluşması çok düşük bir ihtimaldir. Ancak yine de pek çok uygulamaya bağlı olarak Periferik anjiyografinin de pek çok riskli olabileceği bilinmektedir.

Özellikle şişme, morarma ve kanama en sık görülen riskler arasında yer almaktadır. Bununla birlikte arter yaralanması artere yerleştirilen tüpten kaynaklı olarak meydana gelebilecek risklerdendir.

Periferik anjiyografi, böbrek hastalığı olan kişiler için de daha güvenilir ve etkili bir yöntem olarak tercih edilmektedir. CO2 kesinlikle böbreklerin sağlığını etkilemediği için Periferik anjiyografi yöntemi böbrek hastaları için de yapılabilmektedir.

Ancak böbrek damaları ve alt kısımdaki bölgeler için karbondioksitli anjiyo daha sık tercih edilmektedir. Uygulama sırasında böbreklere zarar gelmemesi için zamanlama oldukça önemlidir.

Periferik anjiyografi öncesinde düzenli olarak kullanılan ilaçların doktor kontrolünde ara verilmesi gerekebilmektedir. Ayrıca hastaya Periferik anjiyografi öncesinde en az 6 veya 8 saatlik sürede bir şey yiyip içmemesi gerektiği de söylenmektedir.

Periferik anjiyografi işlemi kısa sürede tamamlanırken lokal anestezi yapılmaktadır. İşlem sırasında uyanık olan hastaya uygulama röntgen masası üzerinde yapılmaktadır.

Periferik anjiyografi özellikle kişide meydana gelen bir tıkanma riskinin teşhis edilmesi sırasında yapılabilmektedir. Özellikle bacak bölgesindeki damarlarda meydana gelen tıkanıkların tespiti için Periferik anjiyografi yapılabilmektedir.

Bacak damalarında meydana gelen damar tıkanıklarının farklı bölge ve hastalıkları etkilemesinin önüne geçmek için Periferik anjiyografi en güvenilir yöntemlerden biridir. Damarlarda daralma ve tıkanıklığın tespit edilmesi için Periferik anjiyografi yapılmaktadır.

Type Words and Hit Enter... Aramak istediğinizi yazın ve enter'a basın

Türkiye’ de Checkup, Saç Ekimi, Diş Tedavileri, Plastik Cerrahi, Ortopedik Cerrahi, Göz Sağlığı ve hastalıkları konusunda uzman tüm hastane, tıp merkezi ve hekimlerimizle sizlerin hizmetindeyiz.

Adres

Cebeci Mh. P. Cd. No : 19 Kat 6 Sultangazi / İstanbul

Bize Ulaşın

bilgi@checkupsepeti.com 0212 476 70 70
Sosyal Medya